söndag 14 november 2010

Veckan som varit och gräsänka

Veckan har bara flytit förbi i ett rasande tempo, knappt vet jag vad jag gjort kvällstid, mer än att det varit lite organisering hemma på sånt som legat i bakhuvudet länge.
Började med att stuva om i förvaringsutrymmena, väskor for upp i ett överskåp, och vår alfabetiskt koordinerade klädkammare fick ytterligare organisation vid golvet där det tidigare varit arbetskläder och väskor om vartannat. Kändes mycket upplyftande.
Älskade Herr Myrkheimr passade på att rensa avloppen i badrummet och jag skurade av kök och lägenhetsgolv.
På något vis känns det renande efter en sån process.

Pannkakskalas blev det på torsdagen, eftersom det var vår sista kväll hemma tillsammans innan Herrn skulle fara på grabbhelg i Karlstad.


Gräsänkehelgen
Snarare var det så att älskade Herr Myrkheimr blev fotbollsänkling då jag envisades med att skippa en helg i Karlstad för att avnjuta fotbollen på SöS i kylan, röken och kärleken till Hammarby.

På så vis fick han en mycket sällsynt grabbhelg. Jag hoppas innerligen de tog hand om honom efter bästa förmåga, han åkte ju med fina grabbs, och jag litar på att de gjorde sitt bästa för att ta hand om varandra.

Kamikazeresa
Jag visste att längtet skulle bli stort och svårt och för att fördriva tiden tog jag i fredags det djärva beslutet att förära självaste IKEA i Kungens Kurva med ett besök.
Detta IKEA är ångestens högborg med galenskap och hysteri hängande tungt i luften.
Dock är det ett nödvändigt ont som kan nyttjas för att komplettera och köpa inredningsdetaljer till överkomliga priser.
Det positiva i detta besök var att jag kallt räknade med att barnfamiljerna faktiskt hade fredagsmys och inga pengar såhär en vecka innan barnbidrag. Så var det också.
Besöket tog två och en halv timme, med en timme och en kvarts kolelktivresa inräknad. Att jag gick vilse därinne adderade nog en halvtimme på totaltiden.
Lyxade även med taxiresa hem.

Kom därifrån med liv och hälsa i behåll, blev bara tvungen att be en enda individ om ursäkt för att jag ville förbi där personen i fråga blockerade den enda utvägen från gången lite för lång tid för att jag skulle vara väl till mods.

Jag är så stolt att jag överlevde!
Inköpt blev lite ordning&reda-grejer för lådor och skåp, två kompletteringstallrikar till en servis, tre blomstervagnar för de större plantorna och till min egen stora lycka en onödig grej - en diodlampa som de satt ner till halva priset:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70115564
Mycket lyckat besök tack vare denna onödiga sistagrej, vilken tyvärr kommer att komma till nytta.

Lördag förmiddag ägnade jag åt lite skruvning och omorganisation av städskrubb. Mycket nöjd med resultatet. Lite kommer modifieras igen, då en sak inte riktigt fungerade som jag tänkt.

Svenska cupfinalen
Så blev det dags för finalmatchen i Svenska Cupen där vi - Hammarby - skulle möta HEIF - Helsingborg från Danmark.
Jag, sötDemonia och Meduza möttes upp och gick till Tallisparet och deras söta lilla son för förvärmning, trevligt var det, goa människor, The Fox, Flap och Hornstull var där.
 TIFOT var mycket ståtligt:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=454836671573&set=a.454836496573.249200.238286116573
Nåt jag inte gillar helt är alla smällare och bengaler som ska viftas runt med så fort man får tillfälle, att Hammarby Fotboll dessutom får betala böterna för dessa tilltag - vi får säkert även böta för danskarnas inkastade objekt för plan.

Matchen som sådan var bra, Bajen kämpade mot ett starkare lag och en domare som var av Martin Hansson-klass. Han tilldömde inte ens HEIF gult kort trots att en av deras utespelare faktiskt boxade bollen när den var i spel. Köpta domare luktar illa, så också Helsingborg och deras fulspel. Favoriten för dem denna match var visst armbågar och danska skallar.
Ja, hur fin stad Helsingborg än må vara, så faktiskt hatar jag den staden, dels pga deras fulspel, dels pga mindre behagliga upplevelser jag haft där.
Skicka tillbaka Helsingborg till Danmark å det snaraste!
In i det sista trodde och hoppades jag på en vinst för Hamamrby, men, som en vän, Magikern mycket riktigt uttryckte det:
Tror, det gör man på SöS.
0-1 blev slutresultatet. Bra kämpat Hammarby!

Vi avslutade kvällen på Den Gröne Jägaren och sen for vi hemöver.


Söndag
Saknaden är extra svår just idag.
Har precis tänt några ljus för papporna i efterlivet, i livet och kommande pappor.
Lite rogivande för själen är det.
Längtet är också tungt. Är han hemma snart?
Vi har ju bara varit ifrån varandra mer än ett dygn sammanlagt fyra gånger.
Det får bli fortsatt vila och längt.


Att organisera lite i skåpen ger en viss själsfrid

5 kommentarer:

  1. Du har då sannerligen fullt upp hela tiden! :) Gratulerar till IKEA-överlevandet.

    Och en stor, varm kram för saknaden.

    SvaraRadera
  2. Att ordna och sortera är gott för själen, och fungerar fint som avledande manöver... *kram*

    SvaraRadera
  3. hu jag har också gått vilse på Ikea kungens kurva! tycker det är småläbbigt där :)

    SvaraRadera
  4. Håller med! Man blir alldeles snurrig. De där kartorna blev flitigt utnyttjade, kan jag meddela.

    SvaraRadera