onsdag 3 november 2010

Tre bra gig på en helg

Det låter osannolikt, men så är det.
Tre bra gig på en helg
har det faktiskt varit. Både banden på fredagen, lördagen och söndagen.

Fredagsgiget
Ordogs har efter intensift gigande växt en hel del och hade alternerat sin setlist lite, de hade både en ny låt "Rymden", en lite mörkare "Bloody Mess" och en ny Ramonescover som de gjorde mycket bra. Ramones kan vara svåra att ta ut. De var mer närvarande och intensiva på den minimala snövitscenen.
Rise and Shine gjorde ett helt fantastiskt gig! Ja, jag är en av deras mesta åskådare i Stockholm de senare åren, då de faktiskt gjort typ tre gig på fem år, varav jag arrat/medarrat två. Josabeth sjöng med än större intensitet nu än senast (då var hon berövad sitt magstöd pga grossess).
Deras nya gitarrist gjorde ett strålande gig!

Kvällen i övrigt var fin, hade en del trevliga möten och träffade bl.a. Magikern och hans Fina, Skribenten med broder, Kiropraktorn förutom Sjöman, Taxi m.fl.. Mycket angenäm kväll, en liten kuriosa var att barchefen aldrig vare sig fått en beställning på eller gjort en alkoholfri drink innan denna kväll. "Man beställer liksom inte sånt här". De fixade en drink efter bästa förmåga, de gjorde en apelsinjuice med apelsinfanta och ett par citronskivor för att få lite sting i den. Tycker det var sött.

Lördagsgiget 
Necronaut var bra, helt enkelt. Stockholmsdöds signerat Fred Estby med gästartister som Nicke Andersson, Hellbutcher m.fl. Ett bra gig.

Dagen började med ett besök på Stockholms första engelska pub tillsammans med svärmor, svärmoster med karl, svärkusin och Herr Myrkheimr. Mysigt.
Sen for Herr Myrkheimr på hockey och jag mötte Den Långe och följde honom till studion där vi satt och kollade gamla turnébilder och surrade med övriga Demonical.
Vi for så till Kafé 44 för giget, som vanligt var det trångt med begränsat utbud i fiket, men det var mycket trevligt med massa fina människor. Skägget hade nog sin sista kväll ute innan Blomma gör sitt nedsläpp. Ume var också där och var fin.

Söndagsgiget 
Ghost var sådär, gav inget intryck, småfalskt och lite pretentiöst det jag hann se och höra.
Deströyer666 gjorde ett klockrent gig! De hade visst bytt speltider, men eftersom vi är såpass ocoola, att vi faktiskt vill se supportakterna såg vi dem. Mycket bra. Fascinerande. Klockrent.
Repugnant var Repugnant, helt enkelt, varken mer eller mindre.
Watain såg vi inte, dels hade Herr Myrkheimr en fin upplevelse av dem i somras på PartySan, dels ville inte jag lukta (på) ruttet, dels skadade en väninna sig i ryggen då ett fyllo rasade på henne, så hennes diskbråck gjorde sig påmint, så vi eskorterade och hjälpte henne till tunnelbanan. Kändes viktigare.

En mycket fin helg med mycket aktivitet och stora tankar.


Livet vänder på en femöring, lev idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar