söndag 4 april 2010

Nio dygn i vackra Oslo och Inferno

Vi var i Oslo i nio dygn, vi hann med massor och haft det helt underbart. Första kvällen var hjemmekos med matlagning och soffslapp med käraste väninnan M i Helsfyr.
Dag två, tre och fyra blev det en del hemmafix, som sätta in köksskåpinredning, fixa lite elprylar, kasta byggskräp.
De första fyra kvällarna tillbringades med god mat och slöande. Söndag eftermiddag spenderades på Nasjonalgalleriet, vi avnjöt Munch och Arbo's Aasgårdreien, sen gick vi hela vägen till Helsfyr, 50 minuter i väldigt långsamt tempo.
På måndagen drog vi runt stan, såg sevärdheter, gick på Vigelandsmuséet efter en långpromenad i Frognerparken/Vigelandsparken. Helt underbar dag!
Efter att ha plockat upp M efter jobb, drog vi på Ikeabesök, ett besök på fem timmar - Herr Myrkheimr passade på att vara i glatt sällskap på Microbryggeriet då istället, och vi kom hem från Ikea vid 2230, de stänger klockan 23, usch!
Ikeabesöket gav lite mer skruva, hänga och spika dagen efter, så resultatet av besöket i möbelmeckat var ju bra iallafall.

På onsdag eftermiddag byttes biljetter mot armband lobbyn till flashiga Royal Christiania Hotel.
Vi fick - efter lite tjat - löfte om att på lördagen få tygarmband i tillägg till våra pappersdito.
Vi mötte lite oväntat ett par vänner och bekanta, som t.ex. festivalgeneralskorna, Pt, Herr K och Gute - de senare lovade vi komma och titta på när de spelade, vilket varit planen hela tiden.
Efter att ha dragit till Helsfyr och fått på oss lite mer spelningsvänliga kläder inleddes så festivalen på Garage med Torture Division, och Vomitory på Blå - som vanligt levererade de.
Vi mötte även Gbggänget från Brutal Assault på Blå, riktigt goa gubbar och gummor.
En trevlig, regnig, rolig kväll som avslutades med efterfest på hotell med Herr K, Pt, Gute m.fl. Fick under kvällen lite småskäll av Herr K för att jag är lite för försiktig med mitt sidojobb, eftersom jag som DJ i hans öron är "kaxig och skitbra trots att jag bara dricker läsk".
Shoppade tre tishor och två kepsar.

Torsdagen började med tapetsering och mönsterpassning, för första gången för oss tre inblandade. Svårt, men lättare än vi trott. Efter det förfest med Glennarna och Adorna. Mycket roligt, fantastiska fiskrensare!
Av Belphegor såg vi intet, vi hörde mest lite i bakgrunden. Orsak: vi hittade Neseblod, 18 patchar, historiediskussioner och annat som intresserade oss mer.
Eländiga denna kväll var Spearhead, så vi flydde dem. Efter lite luftning drabbades vi av mer mer elände. Finntroll. Vi stannade dock en stund för att prata med den långväga väninnan Dr Adhd, sen gömde vi oss utom hörhåll för Finntroll.
Vår flykt gjorde att vi såg de lätt kultförklarade Nachtmystium, vilka var en tokpositiv överraskning, de kan leda till mycket shopping framgent. 'Innfødte skrik. Norsk svartmetall' av Håvard Rem var ett annat fynd denna kväll. Kommer läsas och sitta fint i hyllan.
Marduk gjorde som vanligt ett bra gig. Rostén är en bra frontman.

En ovanligt lång fredagsuppladdning med sova och äta i omgångar gjorde påföljande kväll fin. Vi köpte varsin tröja, såg lite Benediction, yrade med Dr Adhd och fotografen, kollade på Obscura, vilka var bra, meckiga och tunga. Leder också till skivköp.
Ihsahn var sjukt bra, en musikalisk upplevelse i mina öron. Vad såpbubblorna gjorde där är dock obegripligt, vad sa han, herr Osbourne: "I'm f-ing prince of darkness, I don't want no soapbubbles"?
Ragnarøk var som förväntat dåliga, men lite bättre än senast. Mayhem var ok eftersom de körde Funeral Fog. Även denna kväll delade vi taxi med två ur BA-gänget.

Finalkvällen.
Vi slöade oss in lagom till Taake, vilka inledde lite halvbeige med en gästsångare som var apsur, när han försvann blev spelningen tokbra.
En intressant kommentar från medåhörare till flickvän: "Ser du, Höst är självlysande". En väl synlig strålkastare med grönt filter fixade denna illusion. Är folk dumma på riktigt?
Sen följde Destroyer666 som var riktigt bra, ungefär 666 gånger bättre än i Eindhoven. Exumer och Necrophagist var riktigt bra, the Kovenant sågs på tv i vipbaren, såg ut att vara ok.
Festivalen avslutades med Death Angel som var asbra. Shopping: en tröja till mig och en födelsedagsTaakepatch till Herr Myrkheimr. Taaketröjor var bara att glömma, XL var minsta storleken. Trist.

Festivalens behållning - som man redan förstått - var:
Ihsahn, Taake, Destroyer666, Death Angel, Torture Division, Vomitory, Marduk, Nachtmystium, Exumer, Obscura och Necrophagist. Även Glennarna och Adorna, dr Adhd m fotograf, generalskorna, Neseblod, engelsmannen och tyskM gjorde festivalen fin.

Bäst av allt var förstås Herr Myrkheimr och M i Helsfyr. Att vara "hemma" igen smakade finfint, och att vara där med Herr Myrkheimr så länge och så lediga gjorde denna semester helt underbar. Vill verkligen inte tillbaka till verkligheten igen. Ville stanna.
Vi far nog tillbaka till älskade Oslo snart igen.

5 kommentarer:

  1. Ni tycks då har hunnit med enormt mycket på semestern, kul! (Förutom IKEA-biten då, den lät lite hemsk...) Mycket trevlig redogörelse.

    SvaraRadera
  2. Det viktigaste är att vi hunnit njuta av tillvaron! Underbart har det varit, en annan verklighet, inspirerande och roligt.

    SvaraRadera
  3. Ozzy-citatet korrigerat:

    - "Bubbles?! Oh come on Sharon! I'm fucking Ozzy Osbourne, I'm the Prince of fucking Darkness. Evil! Evil! What's fucking evil about a shitload of bubbles!?"

    SvaraRadera