lördag 24 april 2010

Veckan som varit

Sedan söndagspromenaden har veckan tuffat på i stilla mak. Eller stilla, det beror på vad man jämför med.

Jour och Jobb
Har jour sedan i tisdags. På detta är vi egentligen i slutfasen av ett projekt, som det känns som att vi nyss börjat med. Man hinner inte med allt man vill ibland. Får hetsa lite. Därför tog jag mig en tripp till Göteborg onsdag till torsdag, mycket givande jobbmässigt.

Deklarationshets
Hann på tisdagen med att få lite skatteuträkningshjälp på skattekontoret. De är väldigt duktiga och hjälpsamma, så får folk säga vad de vill. Har en hel del att plita med vad gäller deklarationen. Ojoj, men det ska nog gå.
ska göra det kommande vecka, innan festival och eventuell Eindhovenresa. Beror på jobb och Eyjafjallajökulls aska.

Hemmapremiär
Att toppa tisdagskvällen med en hemmapremiär var roligt och trevligt. Rätt fullt på läktaren, lite över 11 000 åskådare. Det var en intensiv match med en domare som lämnade en hel del i övrigt att önska, glad med osten var han i alla fall, de två röda kort han delade ut, borde han givit sig själv. Vi vann åtminstone. 2 -1 mot Sundsvall. De är verkligen tappade bakom t***rlasset. Giffarna Sundsvall trodde de spelade hockey. Linus var som vanligt en stjärna, och vilket mål! Han gick med bollen mot mål, passade plötsligt bakåt, för att själv ta bollen och näta den. Fantastiskt!

Torsdag
Fantastiskt välkomnande av älskling. Fick en underbar måltid som gjorde oss proppmätta. Han kan laga mat väldigt bra, min underbare. Efter att jag tittat till blommorna och fröerna efter två dagars frånvaro, dog jag en stund i soffan.

Fredag
En intensiv arbetsdag vilket resulterade i att vi kom rätt långt i projektet, dock kom ett case in med hög prio, vilket nästan lovade helgarbete. Typiskt. Jobbigt att jobba på jouren, men det ledde till att jag stannade hemma. Prioriterar jobb framför en spelning. Missade dessvärre Insision, Garage och Desultor, men hinner nog se dem framöver.
Desultor förresten - är det inte sjukt fånigt att planka ett bandnamn på det viset, och dessutom vara ett "Stockholmsdödsband" precis som föregångarna Desultory var (är?).
Herr Myrkheimr förmedlade att det varit en riktigt bra spelning.

Lördag
Fantastisk start på dagen, med Herr Myrkheimr nära nog talandes i tungor, helt fantastiskt roligt sömnprat, sen var han alldeles underbart kramgo, så som bara han kan vara.
Medan han sov och pratade donade jag med plantor, fröer och annat.

Alla fröer har för övrigt grott, till och med paprikorna har visat livslust. Fikus Robusta verkar trivas med att han blivit halshuggen, han skjuter skott från stammen å det grövsta. Benjamin verkar det vara lite sämre med, men lite mer tuktning och ytterligare en chans, kanske ger resultat. Deras skott verkar ta lite tid på sig för att skjuta rötter, men den som väntar på nåt gott...

Balkongen trivs alldeles utomordentligt nu, den vill bara ha en liten markis, en krok för getingfångaren, en vädringskrok och lite värme så övriga örter kan planteras ut och rivas.
Längtar verkligen till sommaren
.
Vill ha liljekonvaljer på balkongen, i tillägg till de kommande smultronen. Kanske ändras den ena rosens skepnad till en Honungsros till nästa vår - Flammentanz kan nog trivas på herr Myrkheimrs föräldrars lantställe eller hos någon annan trädgårdsinnehavare.

Sorgebeskedet omnämnt i ett tidigare inlägg har smolkat denna solstrålande dag. Orken kanske inte finns att bege sig ut.
I morgon har vi ett besök hos svärföräldrar att göra. Ska bli jättetrevligt, ser verkligen fram emot det. De är bra, de i Herr Myrkheimrs familj.

Kommer sommaren snart? 
Jag längtar efter värmen! Jag längtar efter att mysa på balkongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar