fredag 20 augusti 2010

Party.San

Lerfestival
Det regnade, regnade och regnade, och infarten till VIP-campen såg mer ut som ett floddelta än en väg.
Nåväl, Jag och Herr Myrkheimr checkade in oss och de andra körde in.

När vi kom fram till campingen tittade solen fram en liten stund, precis lagom lång stund för att vi skulle hinna slå upp tälten utan större drunkningstillbud. En hel kvart var det uppehåll, och vi alla fick upp våra tält i tid! Härligt!
Sen började det igen, regnet.

Nåväl, vi gjorde oss småklara och gick in och fick oss våra drycker, jag kaffe vilken jag hällde i min termosmugg och Herr Myrkheimr fick sin första festivalöl.
Att herrarna från Avesta och Den Långe dök upp och förgyllde vår tillvaro gjorde inte det hela sämre. Mycket kompetenta partymänniskor.


Av torsdagens lineup, såg vi egentligen bara Watain, även om vi kollade lite på Merrimack, Devourment, Monstrosity och jag studerade några låtar med The Devils Blood för att förstå hypen med dem, men jag förstår inte. Det är OK stoner, men det finns högvis med andra band som är bättre. Övriga band var OK, Ketzer var tråkiga.
Vi gick runt på festivalområdet och kollade in shoppingen under Merrimack och Devourment - bra bakgrundsmusik.
Watain var bra, som förväntat.

Vi tillbringade mer tid backstage pga leran, men hann träffa gamla goda bekanta ute i leran, vilket var jätteroligt, även Eskilstunagänget från Eindhoven träffade vi på. 


Fredag, dag fem
Regnet fortsatte, och så gjorde också vi. Festivala alltså.
LineUpen denna dag var mycket intressant, Autopsy skulle göra ett gig!
Vi vandrade in på området när Milking the Goatmachine började. När vi såg deras masker undrade vi om det verkligen kunde vara bra, men det var det, riktigt bra var det!

Vi travade runt lite vid merchtälten, hittade en del mat jag kunde äta (kors i taket!) och införskaffade regnkläder till mig, samt några tröjor och patchar - Taake och Autopsy såklart.

Nästa band vi ansträngde oss för att se var Demonical och Ofermod.
De andra hörde vi lite lagom av i bakgrunden, Origin från campingen (där festivalens bästa ljud var).
Demonical fick gå på långt tidigare pga att Ofermod hade problem med flyget.
Demonical gjorde ett asbra gig, mycket skönt att uppleva.
Ofermod hade nog gjort ett bättre intro ifall Mika haft en mikrofon också, han hördes inte riktigt där han stod och "svarade" på mässan.
Eftersom vi nyligen sett Dying Fetus, funkade det bra att höra dem lite grann  i bakgrunden, men några låtar med Sarke blev det i alla fall, riktigt bra, skall kollas upp ordentligt nu.
Autopsy var så sjukt bra att en beskrivning är överflödig. 


Lördag, dag sex
Denna dag visade den sig, solen! Äntligen! Lite värme mitt i all sörja!
Den torkade tyvärr inte upp tillräckligt mycket och leran blev om möjligt ännu segare. Stod man på ett ställe i mer än tre minuter fastnade skorna en decimeter ner i leran, visst, leran har varit seg hela tiden och lite kvicksandig, men denna dag var värst.
Fast, det var ju sol!

Vi gick in lagom till Tribulaton. Mycket unga pojkar som gjorde ett bra gig.
Nästa vi faktiskt ansträngde oss att se lite av var Necrophagist, bra spelning, Aura Noir var riktigt bra. Av Napalm Death, Suffocation, Lock Up och Cannibal Corpse, var det faktiskt bara Suffo vi ansträngde oss för att se denna kväll, de andra har vi sett ett par tre gånger de senaste månaderna. Suffo var bra också.
Månegarm hördes tyvärr till backstage-campingen och var verkligen sämst.
Spelfel, falsksång och tråkmetal. USCH!


Reflektioner
Generellt kan nog sägas att akterna ansträngde sig lite extra, det märktes, eftersom folk faktiskt orkade vara kvar trots vädret och leran. Liknande upplevde jag på WOA 2005.
Alla verkade ge lite extra bara för att publiken skulle trivas. Fint tycker jag!

LineUpen var lysande, riktigt bra akter.

extreMMetal.se var där och förgyllde lite extra, hon gjorde en hjälteinsats och plåtade alla band. Mycket äransvärt! Att hon är go gör det hela ännu bättre.

Folket vi hängde med var underbara, de flesta vi stötte på var trevliga, här märktes i trängseln inte en suck av knuffa sig fram som folk gjorde på Sonisphere.

Människorna i vårt läger var underbara.

Party.San är en exakt perfekt festival, band- och åskådarmässigt.


Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar