fredag 20 augusti 2010

Tyskland del2

Så var själva festivalen Party.San över för denna gång.

Söndag, dag sju

Vi plockade ihop våra packningar i regn, som brukligt lämnade Herr Myrkheimr och jag vårt tält - detta år mer motiverat än andra. Vi lämnade även efter oss två fina, hela festivalstolar, Necrophobicpandan och Elefanten, men de fick en fin viloplats i tältet.
Kanske de och tältet fick ett nytt liv hos någon annan?

Vi for hemåt, från forna Östtyskland, till forna Västtyskland på A7, en av de äldsta Autobahn, för att svida om för födelsedagsfirande av Tysk2s pappa.

Detta firande var mycket trevligt, här serverades 7 olika tårtor till kaffet och på det blev det pizza.
Tysk2s pappa var lite bekymrad över att jag inte drack öl etc, utan var helnöjd med kaffe och bubbelvatten, så han funderade lite och kom hellycklig fram med en kanna apelsinjuice. Mycket trevlig pappa det där, han serverade även Herr Myrkheimr och alla andra massor med öl och lokala spritsorter. En fin kväll.


Måndag, dag åtta
Vi klev upp tidigt, tog en sista frukost i Tysk2s föräldrahem, där allt var dukat trots att föräldrarna dragit till sina jobb. Vi mötte Oma som var bekymrad över att vi inte förstod tyska, och hon hade så mycket att prata om, hon blev överlycklig när jag stakade fram ett par "vi förstår lite, men pratar väldigt lite tyska" och pratade på lite. hon var så söt!
Så styrde vi kosan mot Hamburg, där vi hade vår sista hotellnatt.

Vi checkade in och bytte lite snabbt om för att så möta söta Nanny, som precis slutat sitt ena jobb och skulle på ett möte på sitt andra. Mycket go' dam detta.
Efter fikan begav vi oss till St Pauli FC's arena Millentorn samt deras shop, där jag införskaffade en tröja, en patch och en pin. Jag förbannar att jag inte köpte gummistövlarna, men kommer få dessa pr post via andra källor än just shopens internet-site (det blir 30 € extra bara för att man beställer utomlands ifrån, vilket gör att man lika gärna kan köpa ett par gummistövlar i hemlandet). Bra kvalitét var det också.
Vi passade även på att titta på ett av tre från andra världskkriget kvarvarande luftvärnstorn, (flaktürme, kallat Heiligengeistfeld Tower IV). Massiv betongbyggnad. 8 meter tjockt cementtak.

Efter maten på en biffrestaurang, gick vi en tur ner till centrum, det vackra gamla Rådhuset samt en sönderbombad kyrka, St. Nikolaikyrkan. Mycket vacker och skrämmande rest. Kan bara inbilla mig hur den kan ha sett ut som hel. 

Nåväl, efter detta gick vi till Dom, ett tivoli som finns tre gånger pr år i Hamburg, jag stukade foten och ville inte karusella, men Ryskan och Tysk2 tog två turer, sen gick vi till Reeperbahn som låg blott tio meter från vårt hotell, brevid pistolteatern (vet inte vad den hette där).
Vi gick upp och ner Reeperbahn, avslutade vändan med törstsläckare, för att så gå till hotellet för en sängfösare och nanna lite innan den långa resan hem.


Tisdag, dag nio
Vi tog hemresan på 13 timmar, nästan utan uppehåll, bara nån enstaka kiss- och ätpaus.
Utanför Ljungby höll dock min blåsa på att explodera, påpassligt nog vid avfarten till Dörarp, där vi stannade vid minnesplaketten för Clifford Lee Burton, där han förolyckades i en bussolycka 27 september 1986, den dagen dog Metallica. Minnesstenen ligger naturskönt vid Gyllene Rasten nära parkeringen.

Vi var hemma i den Magiska Tårtan strax efter 24.


Onsdag, dag tio
En dag för reflektioner och tvätt. Oj vad allt luktade.
En reflektionsblogg kommer senare. Bilder kommer på annat håll när jag orkar ladda upp dem.


Magisk kan man kalla resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar