lördag 9 oktober 2010

Sweden Rock-kryssningen

Så var det dags igen, ännu en musikresa avklarad, denna gång den andra till sjöss på mindre än en månad. Om vilka som skulle spela, hade jag ingen aning, förrän mailet med information om spelschemat kom, och lineupen gav mig antydningar att det skulle bli en del värt att se, och för mig var det alldeles perfekta speltider.
Nifelheim, Grand Magus och Tiamat
Dessa borgade för en av de bättre kryssningarna, både gällande lineup och besökare.

Det blev det, jag tror jag log från ögonblicket jag hämtade älskade Herr Myrkheimr på Skeppsbar, tills vi somnade i soffan igår efter en välbehövlig pizzamiddag.

Väl på terminalen möttes vi av idel glada och goa, väl trångt blev det i terminalbaren, så vi socialiserade utanför den istället. Hann prata med Dr Aor om att giga i Malmö, umgås med nära och kära och faktiskt trivas.

Det är alltid en liten knut i magen inför såna här resor, det är ju en stor spritflaska på öppet hav jag faktiskt kommer att befinna mig på och det sliter lite på psyket. Inte för att jag känt nåt sug de sista åren, men ändå, man vet aldrig när det dyker upp. Javisst, att beskåda hur folk faktiskt blir gör att man backar inombords från alla eventuella tankar på ett steg från den vita vägen. Kliva av vattenvagnen, eller vad de säger.

Petitesser.
Nu till det viktigaste - själva resan, upplevelserna, musiken, människorna.

Vi började med en dusch och ombyte, sen en kort tur till hyttfest med Herr Sjöman, Fransyskorna, Taxi och Crusher, lite taxfreeshopping och en Nifelheimcollegetröjemerchinköp, innan det blev dags för Nifelheim vilka levererade ett riktigt bra gig, trots att ljudet i början var lite utmanat.
Att hålla på att rapa upp låtar överlämnar jag med varm hand till andra, men de spelade en hel del favoriter.

Efter det blev det fikapaus i cafeterian där vi mötte Ryskan från Tysklandsresan.
Mycket trevlig paus från allt stim.

En Diotribut försiggick under tiden vi hade fullt upp med att socialisera, och det var väl ok bakgundsmusik, men jag känner lite att det nästan blev en parodi. Jag såg heller inget, dels för att jag inte orkade stå och dels för att jag inte kunde se pga längdmässig utmaning. Det var nog min egen personliga Diotribut - att vara för kort alltså.

Vi tog en tidig kväll och lade oss före två. Hann faktiskt nästan somna innan miffona i hytten brevid satte igång med Tina Turner och annat värdelöst på alltför hög volym - proppar hjälper mot det värsta oljudet. Prinsen sov som en klubbad oxe.

Jag vaknade på morgonen - nåja, klockan var faktiskt 1045 - av att jag var alldeles ensam, varpå jag messade älskling och han dyker upp med en kopp kaffe.
Han hade redan studsat runt i tre timmar.

Efter en halvliter kaffe eller mer kände magen att den behövde lite mat, och vi gick på Grill och käkade.
En alldeles fantastisk skogssvampspytt och en perfekt sur drink gjorde min mage alldeles lycklig. Herr Myrkheimrs val av Gorgonzolanåntingtortellini gjorde honom nöjd.

Grand Magus gjorde ett alldeles särdeles bra gig, en del kort blev det, sen jag fick tag på en fet GM-hoodie i small. Under tiden jag köpte tröjan övertygade vi en fjolla att köpa deras skiva där istället för på Ginza, då det är fördelaktigt för banden att man köper skivor på deras gig istället för att ge pengarna till internetbutikerna.

Tiamat var också jättebra.
Älskade Herr Myrkheimr var alldeles, alldeles... överlycklig. Så gott att se honom så glad!

Vi tog det lugnt och tittade lite på havet innan det blev dags att klättra upp till vår tvåmansdubbelsängshytt på nionde våningen för att sen ta oss ner till utgången för att så småningom gå av båten.
Under väntan hade jag ett fint samtal med en vän som insett att han kanske inte borde kröka när han klev av krogjobbet på kvällarna. Jag berömde honom för detta, och han sa att det var min nykterhet som fått honom tänka till på det. Mycket klokt av honom. Man har ju bara ett liv, och det bör ju inte tillbringas i ett ständigt töcken, kanske. Jag är iaf glad för honom.

Efter den trevliga taxiresan hem, ramlade vi ur alla grejer, beställde en pizza, tvättade bort allt båtdamm och somnade jätteskönt i soffan.

Idag, lördag, har tillbringats nästan helt vegeterande i Den Magiska Tårtan, ingen av oss ville göra nånting, vilket passar alldeles utmärkt.
Man gör alltför sällan absolut ingenting.

Har under dagen för mig själv konstaterat att det var alldeles särdeles många på denna tripp som jag tycker om sådär särskilt mycket, klart att några saknades, men mixen av människor var fantastiskt. Viss, det hade varit perfekt om Den Bestämda, Den Långe, Ume och Herr Kamp också varit med, men alla kan inte vara med jämt.


Att njuta av nuet är nödvändigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar