söndag 24 oktober 2010

Minnesmästarförsök, oktober

Nu är det minnesmästarförsök här, har inte helt koll på det där med kronologi just nu, men vad jag minns kommer att petas ner i en salig röra.

The Kiosk - R.I.P
Så började den senaste månaden. Vi tog farväl av The Kiosk och Mosebacke- Etablissemang, en 40årig institution gick i graven, och en från denna sommar. Det kommer bli djupt saknade inrättningar. Riksteatern kommer knappast ge alternativscenen i Stockholm samma möjligheter att spela. Riksteatern är hycklare! Så. Nog om de äcklen. Över till det viktiga, The Kiosk.
The Kiosk drevs av Kioskface. Han serverade maltbrygder från allehanda småbryggerier i Svedala och utomdala. Mycket uppskattat bland entusiasterna, kaffet och damcyklarna likaså. Eller var det mest sällskapet för oss som intog de senarenämnda dryckerna. Det var det med största säkerhet, då dessa dyrköpta brygder inte intogs för att framkalla brakfyllor, bara njutning. Trevligt folk var där också, på min ära.
Avslutningskvällen för dessa båda företogs den 26 september, där träffade vi Skägget och hans höggravida och fina Blomma, Vain och Karlstad, samt många andra fina. Mycket trevligt, älskade Herr Myrkheimr var on the top - han var bokstavligen på The Tak of the Kiosk och verkade alldeles osedvanligt glad för detta.

Helgen innan kryssningen 

Vi träffade ju Skägget och hans jättegravida vackra Blomma och Ume för ett tag sen när vi hjälpte till att flytta några Vain och Karlstad ner en våning också, och vi fortsatte sedermera kvällen på Copperfields, där Hr Rockstar är husDJ. Trevligt, Herr Sjöman ock Taxi tittade också förbi.
Hon var så fin, Blomma!

Bortflugna veckor
har det varit efter detta, nån match då och då, mest jobb och tidiga kvällar.
Just ja, Lilla Eld och Den bestämda tittade förbi en söndag också, tror det till och med var dagen efter nedflyttningen av Vain. Mycket roligt. Herr Myrkheimr och Lilla Eld hade jätteroligt, tvättade och lekte i en park och var allmänt bästisar, trots att de bara mötts en gång tidigare. Hon är en retsticka också, denna lilla dam på 2.5, hon fick för sig att retas med Herr Myrkheimr och kallade honom "Pappa". Han såg skräckslagen ut. När de gick fick vi en varsin stor puss och kram. Oj vad rörda vi blev, båda två.
Sen har veckan bara flygit förbi med tisdagsspelning och jobb och total utmattning om kvällarna. Nån fika med allra bästa vännen Den Långe har också hunnits med.

Tisdagsspelningen
Vi såg hela Sahg och Enslaved, och avvek fyra-fem låtar in på Dimmu Borgir. Om Dimmu kan jag inte uttala mig, det vore orättvist, men de verkade OK.
Sahg var min behållning för kvällen - så sjukt bra!
Enslaved levererade som vanligt. Riktigt bra.
Kommer alltid ha full respekt för dem efter deras framträdande som de genomförde för några år sen på Infernofestival då trummisens pedaler stals när de gjorde load-in, han fick låna ett par - det är jättesvårt att spela på någon annans trumpedaler - och lyckades bra med det. Efter ett tag på Oslogiget började det brinna i en medhörningsmonitor, en security fick hjärnsläpp och bäörjade hälla vatten i elektroniken. Tack och lov rusade den kvinnliga scenchefen fram, nitade honom och kvävde elden med handdukar istället. Proffsiga som de är, fortsatte de giget och gjorde det himla bra!

Svamputflykt
gjorde jag vid nåt tillfälle med Snickeridamen, vi hittade ingen svamp, däremot coola träd. Mys!

Ikea
hanns också med, med målerskan, mycket angenäm fika och oshoppingrunda. Just det oshopping, vi shoppade inte.



Hela tiden har jag njutit vardagen i den Magiska Tårtan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar