söndag 27 februari 2011

Nile 20110220

Nile, Melechesh, bibleblack, Pressure Points
Eftersom SSG har en vana av att stoppa in lite dåliga extraband på sina osedvanligt bandbelamrade gig, tog vi det lugnt och stressade inte in till att dörrarna skulle öppnas, då det vi hört av Pressure Points innan inte verkat nåt att lägga på minnet, och i all vår optimism trodde vi att vi skulle lyckas slippa se dem. Tyvärr hade de tydligen stoppat in ett femte, vilket som omväxling ska ha varit bra. Goats the Head hette de. Typiskt.

Anyhow, PressurePoints var inte bra, eller, alltså, vissa partier var bra, men när Gollumkeyboardisten satte igång och solade försvann allt som eventuellt kunde ha varit nånting, dessutom försökte de göra nån slags Dimmu-goes-döds-ála-sent-90, vilket kändes helt utdaterat och fel. Dåligt.

bibleblack var riktigt bra, och jag ser fram emot  att höra mer från dem. Att det envisas med att refereras till Mike Weeds tidigare framträdanden med King Diamond känns lite billigt, de klarar sig alldeles utmärkt utan den referensen.

Melechesh var roliga att ha sett, men de var inte övertygande.

Nile, som vi inte sett på ett par år, var mycket bra. Att de lyckas få det låta assnabbt och extremlångsamt samtidigt är sjukt intressant och fantastiskt skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar