söndag 10 april 2011

Helvetet på jorden & Månglarnas Paradis

Det är lite så jag vill beskriva Farsta Centrum - Helvetet på Jorden & Månglarnas Paradis.
Många av besökarna där är helt galna och tydligen finns det alltid rea någonstans i någon butik eftersom habegäret tar fram det värsta hos människorna där. Jag får tunnelseende och går in i någon slags semikoma bara för att skärma mig själv från galenskapen.

Denna vecka har två besök varit nödvändiga där. Två. Usch.

Varför
Syftet har varit att shapea upp Den Magiska Tårtan med gardiner, eftersom de svarta blir väl mörka när man drar för dem i älskade herr Myrkheimrs ögon. Sagt och gjort, att hitta gardiner it was, ett mycket svårt uppdrag, då det är svårt att få tag på exakt rätt nyans, tyg och mönster. Hittade åtminstone schyssta tofsar som faktiskt passade redan i torsdags. Det var det som var positivt med torsdagsbesöket, samt skylten med "transmattor" på Åhlens. Igår var den tyvärr ändrad. Nu har de vanliga trasmattor.

Målsökande robot
Besök nummer två gjorde jag själv.
Det fanns tydligen en del praktiska göromål att utföra här hemma som absolut inte kunde vänta, som diskning, småplock, peta i balkonglåda för att skjuta på besöket. Gjorde även en del research för att se vad diverse butiker hade att erbjuda.
Nåväl, vid tolv-halvett bar det av. Pulsen låg på 180. Promenaden dit var inte speciellt lugnande, trots att promenader brukar vara det.
Gjorde en liten attackplan så jag kunde gå runt centret med minsta möjliga motstånd och logisk uppbyggnad av butiksbesöken så att så lite tid som möjligt spenderades inne i Helvetet.

Attackplanens genomförande
12:47 var jag framme vid Clas Ohlson, fann inget av det jag eftersökte, inte ens ett enda verktyg.
12:56 var jag ute och travade direkt upp på Indiska där jag köpte ett par krokar Herr Myrkheimr efterlyst, färdigbetalad 12:59.
Gick sedan vidare till Hemtex där jag spenderade tio minuter för att hitta rätt gardiner, två nyanser av grått, gardinstångshållare och gardinstångshållarförlängare, ställde mig vid kassan 13:10, och väntade på att de skulle bli klara nån gång med den störda finska mormorn som inte kunde låta bli att skryta över hur mycket pengar hon hade, de hade varit vid kassan i säkert fem minuter redan.
Min betalning var klar 13:19.
Äntligen!

Så blev det dags för Åhléns, snabbaste vägen genom minst antal människor var på övervåningen, sen rulltrappor ner direkt till källaren, det är en bit att gå, påsarna var tunga och promenaden tog nog fem minuter.
Snurrade runt, kollade på andra gardinalternativ, men hittade inga mer än en från Himla som kostade en tusenlapp för en längd, personalen verkade inte veta att de hade dem trots att de skyltade med dem.
Fann en gardinstång med diskreta knoppar som passade att hänga bakom den redan existerande i vardagsrummet. 13:37 var jag färdigbetald och därifrån, tog ett varv på Lagerhaus, sen var det promenad hemåt.
Efter dumpning av grejer hemma och en kort andningspaus vid 14:17 blev det matshopping på Bomben och sen hem.

Resultatet

När älskling så var hemma vid 16:59 hade jag satt upp de nya hållarna, den nya stången och ett exemplar av varje längd för att han också skulle få ta ett avgörande. Himla-gardinerna hade samma nyans och struktur som den ljusare nyans han valde.
Tyvärr innebär valalternativet ett återbesök till Helvetet på Jorden & Månglarnas Paradis, för att återlämna det överblivna gardinparet samt inköp av vliseline för fållning av uppsatta gardiner.
Vid 19 var vi klara med allt borrande och alla gardinbestyr.
Nu ska jag bara hjälpa vår fina Monstera att få stöd uppifrån.

Varför innebär inte shopping enbart skivor och verktyg?
Varför vill jag hela tiden skriva gardinggarding?


Tårtan blir alltmer magisk

2 kommentarer:

  1. Det är för djävligt. Man vill ju bara köpa skivor och verktyg!
    Hur du funderat hela vägen när det kommer till Monsteraanordningen?

    SvaraRadera
  2. Haha, det låter sannerligen som en ljuvlig dag.

    SvaraRadera